Těstoviny s boloňskou omáčkou

Potřebujeme:

150 g hovězího (nebo vepřového) mletého masa, 2 lžíce tuku, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 1 sáček rajské omáčky na těstoviny, 1 chilli papričku, 150 g tvrdého sýru na strouhání, 1 balení lasagne

Jak na to:

Hovězí mleté ​​maso na tuku orestujeme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na jemno nakrájenou zelenou papriku a zalijeme 100 ml vody. Směs necháme pod pokličkou na mírném ohni chvíli vaříme.
Omáčku na těstoviny rozmícháme v 200 ml studené vody, přidáme k masu a rozmícháme. Přivedeme k varu a společně 3 min povaříme.
Uvařenou omáčku můžeme ochutit chilli papričkou.
Široké nudle dáme do osolené vařící vody a vaříme 10 min.
Těstoviny scedíme a ihned podáváme polité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Boloňská omáčka na těstoviny, Těstovinová bábovka, Zapečené brambory, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou