Zapečené brambory

Potřebujeme:

brambory (dle vlastního uvážení), koupenou bolonskou omáčku, sýr niva, mozzarela, eidam, parmazán, roztíratelný sýr např. apetito,
mléko, kuřecí maso

Jak na to:

Brambory nakrájíme na plátky, poté dáme pár plátků na dno (tak aby se pokrylo celé dno nádoby, ve které děláte tuto činost). Poté přidámě uvařené a nakrájené kuřecí maso na kousíčky na brambory (dle vlastního uváženi). Zalijeme bolonskou omáčkou a posypeme hodně parmazánem, pak přidáme zase brambory a opakujeme postup až do výplně formy ve ktére budete dělat zapečené brambory a nakonec nalijeme na toto jídlo sýrovou omáčku, kterou vytvoříme tak, že nalijeme do kastrůlku mléko a přidáme nivu, parmazán a eidam.
Pokud bude omáčka hodně tekutá tak přidáme sýry a při vaření mícháme aby nevznikly hrudky. Poté polijeme omáčkou a dáme do trouby asi na 2 hod.

Podobné recepty:

Zapečené brambory se šmakounem, Brambory zapečené s hermelínem, Zapečené brambory sešlehačkou, Krabí tyčinky zapečene ve šlehačce, Brambory zapečené v těste