Jelení kýta ve víně

13.12.2011
Potřebujeme:

500 g masa z kýty, 60 g uzené slaniny, 0,5 l vína, sůl, 50 g cibule, 1 bobkový list, citrónovou kůru, celý pepř, 2 hřebíčky, 60 g másla, 30 g chlebové kůrky, 0,2 l zakysané smetany

Jak na to:

Odblaněné a omyté maso prošpikujeme uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny odležet na chladném místě. Každý den maso ve víně obrátíme.
Pak ho z vína vyjmeme, osolíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, kousek citrónové kůry, celý pepř, hřebíček, podlijeme vínem, ve kterém bylo naložené maso a pečeme v troubě.
Občas ho poléváme rozpuštěným máslem, přidáme chlebovou kůrku a pečeme. Během pečení přiléváme smetanu, víno a upečeme maso do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a vložíme do ní nakrájené maso. Podáváme s dušenou rýží.

Podobné recepty:

Jelení kýta na víně, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Píseň divočiny, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce