Uzené kotlety na víně

6.11.2012
Potřebujeme:

1,5 kg uzeného karé, 200 g sušených švestek, 5 dcl červeného vína, 2 mrkve, 1 lžíci ostré hořčice, křen, sůl, pepř

Jak na to:

Maso omyjeme, vložíme do pekáče, přidáme švestky a zalijeme vínem smíchaným s 2,5 dcl vody. Přikryjeme a 24 hodin marinujeme.
Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme, potřeme hořčicí, vložíme zpět do pekáče, přidáme mrkev, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě 50 minut.
Během pečení maso obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, výpek ochutíme solí a pepřem, podle potřeby dolijeme vodu a povaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky, polité omáčkou.

Podobné recepty:

Uzené kotlety na víně, Uzené na víně, Vepřové kotlety na víně, Kotlety se sýrem, Kotlety mňam