Rýžovo-masové knedlíčky v zelí

Potřebujeme:

300 g mletého vepřového masa (sójový granulát), 150 g rýže, 2 cibule, 600 g kysaného zelí, 100 g slaniny, 2 vejce, kmín, mleté ​​černé koření, sůl, polohrubou mouku, zakysanou pochoutkový smetanu

Jak na to:

Na troše oleje rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, zpěníme cibulku a přidáme kyselé zelí. Zalijeme vodou a dusíme, dokud zelí nezměkne.

Mezitím si připravíme knedlíčky: Do mletého masa (nebo namočeného a okapaného sójového granulátu) přidáme dušenou rýži (v poměru 2:1), na oleji zpěněnou cibulku, vejce a pepř. Vše důkladně promícháme, pokud je masa řídká, přidáme trochu polohrubé mouky.
Z této hmoty tvarujeme knedlíčky ve velikosti ořechu. Když je zelí měkké, dáme je do ní vařit.

Nakonec zahustíme jídlo jíškou, do které přidáme trošku sladké červené papriky a podle chuti smetanu.

Podobné recepty:

Masové knedlíčky v citronové omáčce, Rýžové-masové knedlíčky v zelí, Masové knedlíčky, Zelí s masovými kuličkami, Hovězí polévka s knedlíčky