Kotlíkový guláš

Potřebujeme:

6 porci
750 g lišek, 1 cibuli, 100 g prorostlé uzené slaniny, 300 ml leča, 500 g brambor, 1 PL mouky, majoránka, mletou červenou papriku, pepř, 4 kuličky nového koření a jalovce, kmín, vegetu, sůl, 2 bobkové listy

Jak na to:

Slaninu a cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme spolu na pánvi. Přidáme pokrájené houby a restujeme, dokud se voda nevypaří. Dochutíme solí, mletou paprikou, pepřem, novým kořením, jalovcem, kmínem a vegetou. Přidáme bobkový list a lečo. Zalijeme vodou a dusíme asi 30 min.
Potom dolijeme podle potřeby vodou a přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, guláš zahustíme moukou a nakonec přidáme majoránku. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Kotlíkový guláš, Štiavnický kotlíkový guláš, Kotlíkový guláš, Návojovsky kotlíkový guláš, Zelný guláš