Kotlíkový guláš

25.6.2012
Potřebujeme:

400 g hovězího krku, 2 papriky, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, červená mletá paprika / sladká i pálivá /, gulášové koření, majoránka, sůl, pepř, olej, brambory, 0,7 dcl červeného vína

Jak na to:

Maso nakrájíme na stejné kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rajčata vložíme do vařící vody, po chvíli je vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku nakrájíme na čtverečky. Do kotlíku nebo hrnce nalijeme trochu oleje, vložíme všechny pokrájené suroviny a přidáme koření, s výjimkou majoránky. Všechno to přikryté dusíme. Ze začátku mícháme dokud směs nepustí šťávu. Když je maso měkké, přilijeme podle chuti červené víno. Za míchání necháme všechno mírně povr. Pokud třeba, dochutíme a přidáme trochu majoránky. Pokud máme rádi brambory v guláši, přidáme je nakrájené na malé kostičky, ale až když je maso téměř měkké.

Podobné recepty:

Kotlíkový guláš, Kotlíkový guláš, Štiavnický kotlíkový guláš, Návojovsky kotlíkový guláš, Zelný guláš