Štiavnický kotlíkový guláš

25.9.2011
Potřebujeme:

30 dkg předního hovězího masa, 50 g sádla, 3 cibule, sůl, pepř, mletá červená paprika, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 250 g brambor, drcený kmín, 2 stroužky česneku, majoránka

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme připravené maso. Opečeme ho, osolíme, opepříme, posypeme červenou mletou paprikou (podle chuti můžeme použít směs sladké a štiplavé) a krátce podusíme, aby maso pustilo šťávu. Potom podlijeme vodou a přidáme nakrájené papriky bez jadérek. Po 30 min přidáme nakrájená rajčata, očištěné nakrájené brambory a drcený kmín. Dolijeme vodou a vaříme doměkka. Nakonec dochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým chlebem nebo s knedlíkem či těstovinami.

Podobné recepty:

Kotlíkový guláš, Kotlíkový guláš, Kotlíkový guláš, Návojovsky kotlíkový guláš, Zelný guláš