Zapečená mrkvová karbanátky s bramborovou kaší

Potřebujeme:

4-5 ks větší mrkve, 3 vejce, sůl, pepř, rohlík, strouhanku, 3 cibule, 2 stroužky česneku

Jak na to:

Očistěte a nastrouhejte 4-5 větších mrkví. Mrkev uvařte do měkka, nechte ji okapat a vychladnout. Do větší mísy dejte Polovychladnutou mrkev (nemusí být úplně studená), přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, sůl a starší rohlík nebo housku, kterou jste namočili do vody a vytlačili všechnu přebytečnou vodu.
Okořeňte a přidejte 3 vajíčka (pokud máte masy více, přidejte více vajíček). Směs zahustíme strouhankou. Na tácku se strouhankou vypracujte dva hrubší válečky, které se vejdou do pekáče a obalte strouhankou. Nakrájejte karbanátky.
Na karbanátky nalijte bramborovou kaši a pěkně rozetřete. Na vrchu udělejte vlnky. Troubu už máte pravděpodobně zahřátou na 220 stupňů a dáme zapéct, na cca 35-40 minou. Později můžeme přikrýt alobalem, aby neshořel vrch.

Podobné recepty:

Falešné karbanátky, Držkové karbanátky, Zeleninové karbanátky, Karbanátky z nivy, Plněné hrachové karbanátky