Držkové karbanátky
16.7.2012
400 g drštěk, 100 g strouhanky, 4 housky namočené v mléce, 1 cibule, 1 vejce, 2 stroužky česneku, olej, petrželová nať, pepř a sůl
Jak na to:Předvařené dršťky umeleme spolu s cibulí, česnekem a namočeným pečivem. Do vzniklé hmoty přidáme pepř, sůl, vejce, posekanou petrželku a vše důkladně promícháme. Navlhčenými rukama tvarujeme menší karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpálené oleji, dokud strouhanka nezezlátne. Držkové karbanátky servírujeme se zeleninovou oblohou nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty:Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Zapékané karbanátky, Falešné karbanátky, Plněné hrachové karbanátky