Fazolový guláš

Potřebujeme:

200-250 g zelené fazolky, 3 párky, 3-4 brambory, 1 cibule, olej, 1 Masox, sůl, pepř, mletou červenou papriku, kmín, 250 ml smetany (na vaření nebo kyselé), 1-2 lžíce hl . mouky

Jak na to:

Uvaříme si fazolky do měkka. Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájené párky a po jejich osmažená i uvařené lusky. Necháme osmahneme a zalijeme vývarem. Po jeho sevření přidáme na kostky nakrájené brambory, ochutíme pepřem, solí a uvaříme do měkka.
Smetanu rozmícháme s moukou a přidáme k bramborám, necháme přejít varem dokud nám to nezhoustne a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je chléb nebo pečivo.

Podobné recepty:

Fazolový guláš, Fazolový guláš, Fazolový guláš, Fazolový guláš (maďarský), Fazolový guláš