Fazolový guláš

29.11.2010
Potřebujeme:

30 dkg bílých fazolí, 20 dkg uzeného, uzeniny, anglické slaniny nakrájené na kostičky, 2 lžíce tuku, 1 velká cibule nasekaná, 2 lžíce mouky, 1 lžička sladké a jedna pálivé papriky, 3 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku (i více), usekaného pažitka

Jak na to:

Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. V kastrolu rozehřejeme tuk, osmahneme na něm cibuli, přidáme česnek, potom mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme vývarem z uzeného masa. Za stálého míchání povaříme (omáčka musí být hustá), přidáme fazole, kečup, promícháme a ochutíme solí a pepřem, . Maso nebo uzeninu nakrájíme na plátky, nebo kostky a vmícháme do guláše. Podáváme ozdobené pažitkou.

Podobné recepty:

Fazolový guláš, Fazolový guláš, Fazolový guláš, Fazolový guláš (maďarský), Fazolový guláš