Ostře-kyselá polévka

Potřebujeme:

30 dkg kuřecího masa, 1/2 hrsti nadrobno nasekaného masa po 6 druhů, 1 konzervu hub, 2 hrsti asijských černých hub (u nás známé jako "Jeremiášovo ucho"), 2 středně velké mrkve, 1/2 konzervy bambusových výhonků, 1 malou konzervu bambusových klíčků, 6 ks zavařování kapie, 1 balení tofu sýr - bílý, 2 vejce, 5 konec slepičích bujónů, 1/2 lžičky chilli-mleté, 6 PL octa, 3 litry vody, 6 PL maizeny-solamylu, 1 KL papriky - mletá, sladká

Jak na to:

Do 3 litrů vody přidáme kostky slepičího bujónu, sójovou omáčku, mletou papriku, mleté ​​chilli a přivedeme do varu. Všechny suroviny kromě vajíček a maizeny nakrájíme na malé kousky a přidáme do ochucené vody (maso se Vám bude lépe krájet, když už bude uvařené. Zeleninu bude nejlépe, pokud nakrájejte na kuchyňském robotu nebo mixéru na malé kousky).
Pak zprudka vařte, a když začne vřít, dejte ji na slabý plamen, a vařte do uvaření surovin. Pak maizenu rozmíchejte v troše studené vody a zahustíme polévku. Nechte přejít varem. Polévku ochutnejte a dochutťte podle toho co jí chybí - sůl, ale hlavně sójová omáčka, ocet a chilli.
Rozbijte vajíčka v misce, pořádně vymíchejte a opatrně vmíchejte, při stálém míchání, do polévky. Na ozdobu polévky použijte nať z mladé cibulky. Když se vajíčka v polévce uvaří, je hotová. Na závěr přidejte něco pálivé, nejlépe nakrájené feferonky.

Podobné recepty:

Kyselá polévka - couračka, Kyselá koprová polévka, Kyselá polévka s hlívou, Kyselá vaječná polévka, Kyselá vaječná polévka