Rizoto s mladým hráškem

Potřebujeme:

280 g rýže arborio, 2 dcl suchého bílého vína, 100 g másla, 100 g parmezánu, sůl, pepř, olej, 200 g mladého cukrového hrášku (zelenina dle sezóny), 1 dcl smetany

Jak na to:

Rýži orestujte na oleji, podlijeme bílým vínem a vařte asi 10 minut při stálém míchání. Opepřete a osolte. Přidejte šlehačku a dovaříme. Umyté hráškové lusky nebo jinou zeleninu uvařte do poloměkka. Zelenina do rizota by měla zůstat křupavá. Rýži zjemněte máslem, smíchejte s parmezánem a hráškovými lusky. Ihned podávejte.

Podobné recepty:

Kuřecí játra na dijonská způsob, Kuřecí játra na dijonská způsob, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Hlíva se zeleným hráškem, Rizoto s brokolicí