Kuřecí játra na dijonská způsob
7.12.2011
800 g kuřecích jater, 250 g másla, 200 g cibule, 3 dcl suchého bílého vína, 150 g dijónské hořčice, sůl, pepř, petrželku, citrónovou šťávu
Jak na to:Část másla rozpustíme ve velké pánvi a opražíme játra ze všech stran.
Játra vyjmeme a na pánvičce osmahneme cibuli, přidáme víno a obsah pánve přivedeme do varu na prudkém ohni tak, aby se její obsah snížil.
Do pánve přidáme zbylé máslo, sůl, hořčici, pepř a citrónovou šťávu. Do omáčky přidáme zpět játra a petrželku a pomalu zahříváme, omáčka nesmí začít vřít.
Podáváme s mladým hráškem nebo baby karotkou.
Kuřecí játra na dijonská způsob, Kuřecí játra na indický způsob, Jednoduchá kuřecí játra, Kuřecí pohoda, Játra na gruzínský způsob