Přeslazené jablkové ovoce

Potřebujeme:

4 středně velká jablka, 1 lžíce medu, 1 hrnek cukru, 1 balíček skořicového cukru, 50 g másla, dcl vody

Jak na to:

Přeslazené ovoce je vhodné používat jako polevy na sladká jídla, nebo jako příchuť do bílých jogurtů.
Umyté a pokrájené jablíčka dáme do hrnce a podlijeme vodou. Uzavřené dusíme cca 5 minut. Když se už podusili, přidáme máslo, lžíci medu (může být i zcukernatělý). A teď cukr se skořicí za občasného míchání necháme dobře rozvařit. Po vychladnutí (nemusí celkem) pomocí mixéru rozmixujeme.

Podobné recepty:

Jablkové palačinky, Jablkové knedlíčky, Broskvový džem, Jogurtový dezert, Glazované kolečka jablek