Broskvový džem

Potřebujeme:

1 kg broskví, kyselina citronová, 800 g cukru

Jak na to:

Broskve omyjeme, dáme do síta a spolu ponoříme do vařící vody. Necháme je tam tak dlouho, dokud se slupka nedá stáhnout. Pak plody ochladíme ponořením do studené vody.
Oloupané Ovoce , rozpůlíme, vyjmeme pecky a dáme do studené okyselené vody (na 1 l vody 2 lžičky kyseliny citrónové). Nakonec nakrájíme na větší kousky a zasypeme cukrem. Na 1 kg broskví dáváme 800g. Necháme je 2-3 hodiny přeslazovat za občasného promíchání.
Nádobu, ve které ovoce přeslazujeme, zakryjeme pokličkou. Přeslazené broskve vaříme v malých várka do zhoustnutí. Každou várku před dovařením okyselíme malým množstvím kyseliny citronové (na hrot nože).
Ještě horké plníme do sklenic. Vhodné jsou menší sklenice. Naplňuje-me je téměř po okraj. Uzavřené sklenice převrátíme, aby se dobře přichytila ​​víčko. Takto je necháme 10-30 minut (podle velikosti sklenice). Džem po uzavření víčkem můžeme i sterilizovat 10 minut při teplotě 90 ° C.

Podobné recepty:

Broskvový džem od almelka, Broskvový dezert Nellie Melbovej, Broskvový džem s hroznem a se zázvorem, Rybízový džem, Rajčatový džem