Houbové rizoto

Potřebujeme:

400 g bílé dušené rýže, 60 g čerstvých žampionů, 10 g černých sušených čínských hub, 30 ml brandy, 50 ml bílého vína, 30 ml sladké smetany, 30 g vlašských ořechů, 60 g hrášku, 20 ml olivového oleje, sůl, bílý mletý pepř, bazalka, mandlové lupínky nebo sezam

Jak na to:

Na másle orestujeme žampiony, namočené a předvařené černé houby a vlašské ořechy, přidáme brandy, bílé víno a mírně podusíme. Přidáme smetanu, hrášek, sůl, bílý pepř, dušenou rýži a prohřejeme. Servírujeme posypané sezamem nebo mandlovými lupínky.

Podobné recepty:

Kuřecí steak na Houbové rizoto s balsamikovou redukcí, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Houbové rizoto , Smažené houbové řízky, Rizoto s brokolicí