Zapečený lilek

Potřebujeme:

1,5 kg lilku, 1,5 kg brambor, 1 hlavička česneku, 3 cibule, 1 svazek medvědího česneku, 1 svazek mladé cibulky, 2 bal. pomodoro, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dcl červeného vína, 300 g sýru na strouhání, například parmezán, olivový olej, bazalka, sůl, citron, cukr, pepř, vegeta, petrželka

Jak na to:

Uvaříme brambory ve slupce. Umytý, na papírové utěrce vysušený a na kolečka nakrájený lilek orestujeme na oleji, pozor - nesolíme ho. Po usmažení jej opět položíme na papírovou utěrku. Na druhé pánvi připravíme omáčku tak, že na oleji osmahneme cibuli, přidáme pomodoro, červené víno, bujón, sůl, lžičku cukru, vegetu a na závěr přidáme rozdrcený česnek. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a klademe do mísy tak, že jejich překládáme s připraveným lilkem. Osolíme, posypeme mletým pepřem, pokrájeným medvědím česnekem, mladou cibulkou, vrstvy opakujeme. Nakonec zalijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a čtvrt hodinku necháme zapéct.

Podobné recepty:

Zapečený lilek, Zapečený lilek, Můj lilek, Lilek s jogurtovým dresinkem, Lilek na zelenině