Košiarske svíčkové řezy

Potřebujeme:

300 g hovězí svíčkové, 2 plátky uzeného sýra, 2 plátky oravské slaniny, 4 cl koňaku, 2 dcl šlehačky, zelené fazolové lusky, olej, máslo, pepř, sůl, bylinkové máslo, bylinková sůl, hořčice, worchester, citron, borůvkový kompot

Jak na to:

Spařené fazolové lusky zabalíme do plátku oravské slaniny. Maso pokapeme worchesterem, potřeme hořčicí, osolíme bylinkovou solí, přidáme bylinkové máslo a prudce opečeme na jedné straně. Po otočení masa přidáme fazolové "balíčky" a také je opečeme. Když je steak hotový přilijeme koňak a flambovat. Když se alkohol odpaří vybereme vše na talíř a do výpeku přidáme máslo, šlehačku, borůvkový kompot a zpěníme. Ještě teplé maso pokapeme citrónem a vložíme zpět do pánve - můžeme ho překrýt plátkem sýra, který necháme na steaku roztát. Před servírováním maso dozdobíme šlehačkou, borůvkami a citronem. Podáváme s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Svíčkové řezy na pórku, Zapékané svíčkové řezy, Medailonky na barevném pepři se žampiony, Grilované medailony z vepřové svíčkové, Svíčkové řezy alla Panna