Vepřová kýta na divoko

Potřebujeme:

500 g vepřové kýty, 100 g oravské slaniny, 2 cibule, 1 česnek, sůl, pepř, sladká paprika, koření na zvěřinu, gyros koření, provensálské koření, bazalka, majoránka, sušenou pažitka, červené víno, olivový olej, hlávkový salát

Jak na to:

Na mírně rozpáleném olivovém oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibulku a mírně osmažíme okořeněné maso. Přidáme česnek, koření na zvěřinu a podlijeme červeným vínem. Dusíme asi 35 minut. V polovině dušení položíme na každý kus masa plátek slaniny a přidáme bazalku, majoránku a provensálské koření. Těsně před koncem dušení přidáme sušenou pažitku. Podáváme se salátem, rýží a červeným vínem.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso po uhersky, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce