Slaninka se zelím

Potřebujeme:

6 tenkých plátků oravské slaniny, 2 velké hrsti kysaného zelí, 1 větší nožička domácí klobásy, 10 středně velkých brambor, sůl, pepř, bazalka, olej

Jak na to:

Na dno zapékací mísy dáme plátky slaniny, na které rovnoměrně rozložíme vyždímaný kysané zelí a na kolečka nakrájenou domácí klobásu. Povrch obložíme syrovými bramborami, nakrájenými na kolečka. Brambory osolíme, opepříme, posypeme sušenou bazalkou. Pokapeme olejem. Přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Když brambory změknou, odkryjeme je a ještě dopečeme.

Podobné recepty:

Brambory se zelím, Plněné bramborové koule se zelím, Paprika plněná zelím, Bramborové válečky se zelím a čočkou, Kuřecí stehýnka,pečená se zelím