Rychlá svíčková na smetaně

Potřebujeme:

1 kg hovězí roštěnky, 5 středně velkých mrkví, 1 petržel, 1 menší celer, 1 cibuli, 5 dkg slaniny, 100 - 150 ml plnotučné hořčice, 2 PL krystalového cukru, 2 bobkové listy, 4 - 5 ks celého pepře, 4 - 5 ks nového koření, 1 PL mleté ​​červené papriky, 1 PL mletého pepře, sůl, ocet, 2 dcl oleje, 2 dcl mléka, 250 ml smetany na šlehání, 5 PL polohrubé mouky, knedlík (jako příloha)

Jak na to:

Maso nařízneme na plátky a naklepeme. Každý plátek masa osolíme, potřeme hořčicí, posypeme mletým pepřem a mletou paprikou. Poklademe na kopu. Na pánvi rozehřejeme olej, maso prudce opečeme z každé strany a odložíme na talíř. Výpek si také ponecháme. Do hrnce dáme zbylý olej, cukr a zkaramelizujeme. Nakrájenou cibuli osmažíme a přidáme zeleninu nastrouhanou na jemném struhadle a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vodou, přidáme hořčici, bobkový list, celé a nové koření, sůl a opečené maso. Vaříme dokud maso nezměkne. Po uvaření maso vyjmeme na talíř. Ze smetany, mléka a mouky uděláme zavářku, kterou zahustíme omáčku. Přidáme na kostičky pokrájenou a opražené slaninu, dochutíme octem, případně cukrem a solí. Maso vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s knedlíkem.

Podobné recepty:

Svíčková, Rychlá svíčková, Svíčková na smetaně, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Žampióny na smetaně