Rajčatová sherry polévka s medem

Potřebujeme:

2 konzervy rajčat, 1 PL medu, 100 g sladké smetany, 3 PL suchého sherry, 1 svazek kořenové zeleniny, 1 střední cibule, 2 lžíce oleje, mrkev, máslo, sůl, bílý pepř, bazalka

Jak na to:

V hrnci rozpustíme máslo, na kterém dusíme cibulku spolu s medem a mrkví - pozor, aby med neskaramelizoval. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme sherry a vaříme 2 - 3 min. Potom přidáme rajčata a vodu, kterou průběžně doléváme. Necháme vařit asi 10 min, dokud mrkev nezměkne. Polévku rozmixujeme, opět přilijeme cherry, vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Hotovou polévku dozdobíme bazalkou.

Podobné recepty:

Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Venušina polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka