Vepřová kýta na rozmarýnu

Potřebujeme:

6 ks vepřové kýty, rozmarýn, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, čerstvý fenykl, 150 ml bílého vína, 75 g sýra mascarpone, pepř a sůl

Jak na to:

Vepřové řízky naklepeme, rozmarýn rozlámeme na menší kousky a česnek nakrájíme na plátky. Rozmarýnem a česnekem potřeme maso. Smažíme na olivovém oleji dohněda. Olejem vytřeme pekáč, rozložíme na něj nakrájený čerstvý fenykl a pokapeme olivovým olejem. Na takto připravený pekáč rozložíme vepřové řízky. Osolíme a opepříme. 30 minut pečeme při teplotě 220 º C. Do pánve s olivovým olejem nalijeme víno a vaříme, dokud se 1/3 neodpaří. Přidáme mascarpone, lístky fenyklu a rozmarýnu, sůl a pepř. Dobře promícháme. Upečené maso servírujeme obložené fenyklem .. Vínovou směs nalijeme na maso. Hotové jídlo ozdobíme rozmarýnem.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso po uhersky, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce