Penne se sýrovo-špenátovou omáčkou
29.6.2012

500 g těstovin z tvrdé pšenice (penne), 1 cibule, 1 - 2 stroužky česneku, mražený nebo čerstvý špenát, 1 sladká smetana, olej, sůl, tymián, parmezán
Jak na to:Do vroucí, osolené vody dáme vařit těstoviny podle návodu. Na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát, krátce povaříme a zalijeme smetanou. Podle chuti osolíme a přidáme trošku tymiánu. Za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do připravené omáčky a dobře promícháme. Servírujeme s nastrouhaným parmezánem.
Podobné recepty:Penne s nepravou peprmintovou omáčkou, Penne se sýrovou omáčkou a lilkem, Penne s brokolicovou omáčkou, Penne ala Anička, Těstoviny penne s rajčatově-smetanovou omáčkou