Tradiční zelňačka

Potřebujeme:

250 g uzeného masa, 400 g kysaného zelí i se šťávou, cibule, stroužek česneku, 60 g uzené slaniny, 150 g domácí klobásy, 200 ml smetany, 30 g hladké mouky, červená paprika, sůl

Jak na to:

Uzené maso dáme vařit do 1 l horké vody, po hodině přidáme zelí i se šťávou, nadrobno posekanou cibuli, prolisovaný česnek a vše spolu vaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nakrájenou klobásu, mletou papriku, osmahneme a vše spolu vmícháme do zelňačky. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do zelí, zamícháme a krátce povaříme. Uzené maso vyjmeme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do zelí.

Podobné recepty:

Tradiční zelňačka, Staročeská zelňačka, Vánoční zelňačka pro vegetariány, Jednoduchá a dobrá zelňačka, Vánoční zelňačka s uzeným tofu