Tradiční zelňačka

Potřebujeme:

700 g kysaného zelí se šťávou, 500 g libového vepřového masa, 250 g uzeného masa, 2 cibule, bobkový list, 30 g sušených hub, 70 g sušených švestek, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 ks uzené klobásy, sůl, pepř

Jak na to:

Oloupanou cibuli nakrájíme. Do hrnce dáme kysané zelí, nakrájenou cibuli a bobkový list. Omyté a osušené vepřové pokrájíme na kousky spolu s uzeným masem. Do hrnce se zelím přidáme pokrájené masa a předem namočené sušené houby. Přilijeme vodu, mírně osolíme a pod pokličkou vše spolu na mírném ohni vaříme. Když je maso uvařené, přidáme rajčatový protlak, sušené švestky, uzenou klobásu a vaříme dalších 30 minut. Uvařenou kapustnica zahustíme jíškou, kterou provaříme. Na závěr ochutíme solí, pepřem a podle chuti zakysanou smetanou.

Podobné recepty:

Tradiční zelňačka, Staročeská zelňačka, Vánoční zelňačka pro vegetariány, Jednoduchá a dobrá zelňačka, Vánoční zelňačka s uzeným tofu