Perníková roláda

Potřebujeme:

60 dkg hladké mouky, 30 dkg moučkového cukru, 20 dkg medu, 4 vejce, 1 cl sody, 1 cl skořice, varovné čokoláda, hrst sekaných ořechů, 1 rozinky, kousek Hery (velikost asi jako ořech)

Jak na to:

Všechny suroviny smísíme i s čokoládou, kterou polámeme na malé kousky a rozdělíme na 3 části. Z každé vytvarujeme válec, dáme na plech a necháme alespoň 3 hodiny dobře vychladit. Pak to potřeme bílkem a dáme péct nejprve na 220 pak snížíme na 180 stupňů a dopečeme, pokud není na dotek tvrdé, peče se dost dlouho. Pak nakrájíme na 1 cm kousky ještě teplé.

Podobné recepty:

Perníková roláda, Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa, Perníková bábovka