Vánočka

Potřebujeme:

700 g polohrubé mouky - T 650 2 žloutky, 1 lžíce kopcovitého moučkového cukru, 100 g rozinky - namočit v sirupu nebo ovocné šťávě / může se dát i nasekané kandované ovoce /, 1 lžíce másla, nastrouhaná kůra z citronu, kvásek / kvasnice, 2 , 5 dcl vlažné mléko, špetka soli, lžička krystalového cukru - nechat nakynout /

Jak na to:

Z mouky, kvásku, žloutků, nastrouhané kůry z citronu a másla a cukru vypracujeme polohusté těsto / nesmí být řídké /, pak nabobnané rozinky / sirup přes sítko necháme odtéci / zapracujeme do těsta. Necháme kynout 1 hodinu. Potom těsto rozdělíme na 6 částí a valíme silnější válečky. Na vymaštěném plechu upleteme ze tří cop a na něj položíme další tři a upleteme znovu cop. Oba konce vánočky stiskneme dohromady. Potřeme celou vánočku rozšlehaným vajíčkem a necháme kynout na plechu ještě asi 5 - 10 minut. Troubu rozehřejeme a pečeme 30 minut při 180 ° C

Podobné recepty:

Tvarohová vánočka, Vánočka, Cyklistická žemlovka, Babiččina vánočka, Vánočka plněná ořechy