Bešamelová omáčka

10.10.2012
Potřebujeme:

3 lžíce celozrnné pšeničné mouky nebo rýžové mouky, 2 lžíce oleje, 2 hrnky vývaru (zeleninového, rybího), sůl

Jak na to:

Na pánvi rozehřejeme olej. Plamen ztlumíme a do teplého oleje zamícháme sůl a lžíci celozrnné pšeničné nebo rýžové mouky. Plamen opět zesílíme a za stálého míchání zahříváme až do vysušení obsahu. Pak přidáme studenou tekutinu - nejlépe vývar ze zeleniny, z ryb, osolíme a na mírném plameni necháme vařit asi 20 minut, až omáčka zhoustne. Pokud nejprve na oleji osmahneme cibulku, a pak připravíme bešamel bude omáčka chutnější.

Podobné recepty:

Bešamelová omáčka, Zapečené filé v sýrové omáčce, Jablečný štrúdl, Pánská křenová omáčka (pikantní), Špagetová pizza