Pánská křenová omáčka (pikantní)
Potřebujeme:05 dkg syrového nastrouhaného křenu, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 0,5 l smetany na vaření, cca 1 dcl teplé vody, 1 lžičku soli
Jak na to:Nejprve surový křen očistíme a nastrouháme (rozmixujeme) nepříliš na jemno. Jíšku z másla a mouky necháme opražit do zlatová. Přidáme sůl. Zalijeme ji vodou a utřeme spolu se smetanou. Když je bílá Bešamelová omáčka 3-5 min povařený, odstavíme ji ze zdroje tepla. Zamícháme křen. Vzniklou hustou omáčku v žádném případě nevaříme (křen může hořknou). Podáváme cca 2-3 lžíce na plátek hovězího masa s knedlíkem.
Podobné recepty:Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Křenová omáčka, Křenová omáčka s jablkem, Křenová omáčka smetanová, Křenová omáčka