Telecí řízky v jemné zeleninové Smetanové omáčce

Potřebujeme:

4 telecí řízky, 1 PL másla, 1 PL oleje, 4 mrkve, 4 petržel, 2 celery, 1 cibule, telecí (zeleninový vývar), 125 ml bílého vína, 125 ml smetany na šlehání, nasekanou petrželku, pepř, sůl

Jak na to:

Cibuli oloupejte, nakrájejte, zeleninu oloupejte, omyjte a také nakrájejte. Maso podle potřeby odblaníme, odřízněte mastné části, zlehka z obou stran naklepeme, osolte a opepřete. Ve velké pánvi zahřejte máslo a olej, řízky z každé strany prudce opečte, vezměte z pánve a odložte na teplé místo. Ve výpeku osmahneme cibuli, přidejte zeleninu, podlijeme vínem a vývarem, který jste připravili podle návodu na obalu, nechte přejít varem, vložte řízky, přilijte smetanu a doměkka duste. Vmíchejte petrželku. Podávejte s rýží.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Telecí řízky v rajčatové omáčce, Plnění telecí řízek, Telecí na citronech, Telecí s jablíčky