Telecí řízky v rajčatové omáčce

Potřebujeme:

4 velké telecí řízky s kostí, hladká mouka, 6 PL oleje, 1 cibule, ¼ l bílého vína, ¼ l masového vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Řízky opláchněte pod studenou vodou, osušte a kraje několikrát nařízněte. Na pánvi zahřejte olej. Maso z obou stran osolte, poprašte moukou, dejte na pánev spolu s oloupanou a nakrájenou cibulí. Maso z obou stran opékejte, dokud nedosáhne barvu (asi 20 min.). Podlijte trochou vína a nechte přejít varem. Vývar, který jste připravili podle návodu na obalu, promíchejte s rajčatovým protlakem, nalijte na maso, dochuťte solí, pepřem a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Maso duste aspoň hodinu, čas od času obraťte a podlijte vínem. Podávejte s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Telecí řízky po boloňsku, Telecí řízky v jemné zeleninové Smetanové omáčce, Plnění telecí řízek, Telecí na citronech