Ostré rybí ražniči

8.10.2012
Potřebujeme:

4 porce kapra, 2 lžičky oleje, 4 malé cibule, 1 sterilovaná okurka, 6 dkg slaniny, 8 dkg kapie, česnek, pepř, sůl, chilli koření nebo mletá pálivá paprika

Jak na to:

Očištěné porce kapra částečně odkostíte, osušte, prošpikujte plátky česneku, okořeňte, poprašte chilli kořením chilli (mletou pálivou paprikou), nakrájejte na čtverečky a nechte chvíli odležet, pak je osolte. Slaninu nakrájejte na tenké plátky, potom na čtverečky velikosti kousků kapra, cibuli na kolečka, okurku také na kolečka a kapii na kousky. Napíchejte na špejle nebo kovové špízy, osolíme, pokapeme olejem a opečte pod rozehřátém grilu nebo na oleji na pánvi. Přitom potírejte olejem smíchaným s kořením chilli. Když je kapr měkký, přeneste na talíř a podávejte s pečenými bramborami.

Podobné recepty:

Ražničí, Telecí ražniči s párky, Ražniči, Telecí ražniči se slaninou, Ražniči z divočáka