Škvarkové pagáčiky

12.10.2012
Potřebujeme:

150 ml mléka, 1 lžičku, 20 g droždí, 300 g hrubé mouky, 1 lžička soli, 200 g mletých škvarek, 2 žloutky, 3 zakysané smetany, 2 lžičky bílého vína, 1 vejce

Jak na to:

Do vlažného mléka přidejte cukr, rozdrobené droždí a nechte vykynout. Na desku dejte mouku, promíchejte se solí, přidejte škvarky, žloutky, smetanu, víno a vypracujte hladké těsto. Na pomoučněném vále vyválejte, složte jako obálku, přikryjte hrncem a 30 min. nechte kynout. Postup opakujte třikrát. Nakonec těsto vyválejte na tloušťku asi 1,5 cm, vykrajujte malá kolečka, rozložte na plech a nechte kynout asi 2 hodiny. Potřete vejcem rozšlehaným se solí a ve vyhřáté troubě upečte dozlatova.

Podobné recepty:

Škvarkové pagáče, Škvarkové pagáčiky, Škvarkové Pagáče, Pagáče, Pagáče