Plněná labužnická husa

Potřebujeme:

1 husa, ¼ kg vepřového plecka, 300 g žampionů, 2 dl sladké smetany, 2 kdoule, ¼ neslazené kaštanové hmoty, 1 lžičku paštikového koření, 5 cl koňaku, pepř, sůl

Jak na to:

Omytou husu nechte okapat, položte ji na záda a ostrým nožem vyřízněte prsní kost. Hrudní dutinu osolte a naplňte nádivkou. Naplněnou husa zašijte, osolte, nařízněte kůži a uložte do velkého keramického pekáče. Podlijte 4 dcl vody, pekáč zakryjte a husa pečte v horké troubě asi 2 hod. Potom ji z pekáče vyberte, výpek slijte a bez zakrytí ji dopečte červeně z obou stran. Po vychladnutí je pokrájejte na rovnoměrné kousky.

Náplň: Vepřové maso umelte na masovém strojku, přidejte sůl, pepř, sladkou smetanu, koňak a oloupanou kdouly pokrájenou na malé kousky.

Podobné recepty:

Plněná husa, Pečená husa, Husa jako z Grob, Grobská domácí pečená husa, Plněná krůta nebo husa