Bůčková vepřová roláda

Potřebujeme:

1 kg prorostlého vepřového bůčku, 1 neslazené zahuštěné mléko (Grand), 25 dkg měkkého salámu (šunky), 4 vajíčka, zapařovací kapie, sůl, pepř, vegeta, alobal

Jak na to:

Vepřový bůček umelte, ochuťte solí, vegetou a pepřem, přidejte neslazené mléko a vše dobře promíchejte. Odložte na 24 hod. do chladničky.
Na druhý den masovou hmotu rozválejte na alobalu do tloušťky asi ½ cm. Povrch natřete ne velmi silnou smaženici, pak poklademe kolečka salámu a na proužky nakrájenou kapii. Pomocí alobalu sviňte hmotu do rolády a alobal řádně upevněte po bocích a po celé délce tak, aby se během pečení neuvolnil. Pečte asi 1 hodinu. Potom alobal uvolněte a dopečte tak, aby roláda měla zlatavou barvu.

Podobné recepty:

Bučková vařená vepřová roláda, Bůčková roláda s kysaným zelím, Bůčková roláda, Bůčková roláda, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce