Střapaté bramborové koblihy

Potřebujeme:

500 g brambor, 50 g tuku (margarín), 1ČL prášku do pečiva, 100 g mouky, 2 vejce, muškátový oříšek, tuk na smažení (cca 1 litr), sůl, pepř, 1 dcl vody

Jak na to:

Dejte sevřít vodu s troškou soli a tukem. Do vařící tekutiny najednou vsypte mouku a míchejte, dokud se masa neodděluje od hrnce. Přeložte do misky a hned vmíchejte jedno vejce. Těsto nechte vychladnout.
Brambory oloupejte, omyjte a na hrubě nastrouhejte. Do masy vmíchejte druhé vejce, přidejte nastrouhané brambory a prášek do pečiva. Osolte, opepřete a dochuťte trochou muškátového oříšku. Podle potřeby přidejte mouku - těsto má být jako na placky. Tuk ve fritovacím hrnci (nebo jiném vysokém hrnci) zahřejte. Pomocí dvou polévkových lžic vkládejte kousky těsta do rozpáleného tuku. Smažte cca 8-10 min.

Podobné recepty:

Račišdorfské opantance, Jogurtové koblihy, Koblihy, Masopustní koblihy, Borovanské koblihy