Borovanské koblihy
7.1.2011
350 g v slupce vařených brambor, 75 g polohrubé mouky, olej, malá hrst krystalového cukru, 2 vejce, 1 smetana, čerstvé celé švestky a sůl
Jak na to:Do nastrouhaných vařených brambor příměsíme mouku, vajíčka, smetanu, cukr, sůl a olej a uhněteme polotuhé těsto, které rozválíme na tenký plát.
Na plát rozložíme vedle sebe vždy 3 švestky, přes které přeložíme těsto a vytvoříme tak "koblihu". Okraje dobře postláčame a hotové "koblihy" uložíme na plech. Potřeme je vaječným žloutkem a pečeme v troubě asi 15 min, dokud nezozlátnu.
Autor receptu: Ivus
Podobné recepty:Račišdorfské opantance, Jogurtové koblihy, Koblihy, Masopustní koblihy, Skořicové smažené koblihy