Zelí na sladkokyselý způsob

hlávka bílého zelí, 2 PL krystalového cukru, 4 PL vinného octa, 3 dl vody, 4 lžíce sójové omáčky, mletý pepř, sůl
Jak na to:Hlávku bílého zelí nakrájejte na nudličky, dejte do mísy, osolte a nechte odstát 10 minut. Dobře vyždímejte. Mezitím na pánvi na minimu nechte zkaramelizovat krystalový cukr, karamel podlijeme octem, vodou a sójovou omáčkou. Nechte přejít varem a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidejte vyždímaný zelí, promíchejte, přikryjte a na minimu duste asi 15 min. Zelí nakonec dochuťte solí a mletým pepřem.
Podobné recepty:Kuře na kysaném zelí, Skopové na irský způsob, Sterilovaný česnek, Lilek na čínský způsob, Kuře na čínský způsob