Lahodná sváteční plněná kachna

Potřebujeme:

1 mladou kachnu, 5-6 tvrdších jablek, 2 lžíce másla, sůl
Nádivku: 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 100 g strouhanky, 40 g másla, 3 vejce, špetka tymiánu, sůl, čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Jak na to:

Omytou a osušenou kachnu zvenku i zevnitř posolte a nechte 2-3 hodiny v chladu odležet.

Náplň: Ořechy posekejte na hrubší, dejte je do pevného igelitového sáčku a ještě naklepejte paličkou na maso. Smíchejte je se strouhankou, přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, tymián, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Z bílků vyšleháme pevný sníh, nejprve 2 PL z něj dobře promíchejte s nádivkou, pak zlehka vmíchejte i ostatní.
Naplňte kachnu, otvory zašijte, dejte ji na pekáč a vložte do vyhřáté trouby. Během pečení podlévejte troškou horké vody. V polovině pečení dejte kolem kachny jablka, potřete je máslem a dopečeme do zlatohnědá. Vše během pečení polévejte šťávou. Nakonec jablka přetřete na pyré a podávejte ke kachně s brusinkami a malými pečenými brambůrky.

TIP: Pokud nádivka zvýší, udělejte z ní kuličky a pečte s jablky.

Podobné recepty:

Plněná kachna, Kachna na medu, Pečená kachna plněná cibulkou, Majoránková pečená kachna, Česneková kachna