Chilský bramborový salát

Potřebujeme:

8 velkých brambor, 115 g slaniny, 0, 15 dl oleje, 0, 3 dl octa, 3 zelené cibulky, 5 ředkvičky, 2 stonky celeru, 2, 5 dl majonézy z plísňového sýra, 0, 15 dl hořčice, 3 natvrdo uvařené vejce, sůl, mletý bílý pepř, 2 červené papriky
Majonéza s plísňového sýra: 0,03 dl hořčice, 0,03 dl krystalového cukru, kajenské pepř, 1 žloutek, 0, 17 dl olivového oleje, 0, 15 dl citrónové šťávy, 100 g sýra s modrou plísní (niva)

Jak na to:

Majonéza s plísňového sýra: Smíchejte hořčici, cukr, koření a přimíchejte žloutek. Po kapkách přidávejte olej až je směs velmi hustá. Přimíchejte citronovou šťávu a rozdrobenému sýr.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vložte do hrnce a uvařte do měkka. Když jsou uvařené slijte je a opláchněte studenou vodou. Slaninu nakrájejte na kostky a osmahneme do křupavá.
Brambory vložte do velké mísy a pokropte olejem, octem a přimíchejte posekanou cibulku, ředkvičky pokrájenou na kostičky a pokrájené stonky celeru. V druhé misce smíchejte majonézu, hořčici, nasekané vejce, sůl a pepř. Polovinu směsi a slaninu smíchejte s bramborami. Vložte do zapékací mísy a na vrch dejte zbytek směsi a slaninu. Zapékejte až do zlatohnědá. Podávejte ve skleněných miskách a povrch ozdobte upražená nakrájenou červenou paprikou a mladou cibulkou.

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Chilský krůtí guláš, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami