Kachní prsa pečené s křenem a červenou řepou

15.12.2011
Potřebujeme:

4 kachní prsa, ½ l řepného salátu v octovém nálevu, 100 ml nastrouhaného křenu v octovém nálevu (lepší čerstvě nastrouhaný), 200 ml sladké smetany, 1 lžičku majoránky, 2 stroužky česneku, trochu cukru, sůl, pepř podle chuti

Jak na to:

Kachní prsa osolte, opepřete a opečte na sádle z obou stran. Opečené maso přeložte do pekáče zalijte sladkou smetanou, mísu zakryjte, vložte do rozpálené trouby a upečte.
Řepný salát nechte okapat, pokud je třeba tak ho posekejte nebo nastrouhejte, smíchejte s křenem a utřeným česnekem, ochuťte solí a cukrem. Upečené maso vyjmeme z pekáče, pokrájejte na nudličky, do výpeku zamíchejte červenou řepu s křenem, přidejte pokrájené maso, promíchejte a vložte zpět do trouby na několik min.
Je to výborné pikantní jídlo, které podávejte s bramborovými kroketami.

Podobné recepty:

Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži, Pečené kachní prsa , Kachní prsa se zelím, Grilované kachní prsa, Kachní prsa na grilu