Plněná krůta nebo husa

Potřebujeme:

krůta (husa), 200 g rýže, 100 g slaniny, 200 g mrkve, 100 g hub, 100 g zeleného hrášku, 2 stroužky česneku, tuk, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku máty peprné (zarovnanou), 1 velký svazek petrželky, 1 svazek pažitky, 3 celerové listy, 1 lžičku kmínu (zarovnanou), mletá červená paprika, sůl

Jak na to:

Z krku, křídel, žaludku, jater a nohou uvařte polévku. Z krku stáhněte kůži a odložte. Na tuku poduste rýži do sklovitá a po podlitou polévkou do měkka. Mezitím roztaví nadrobno nakrájenou slaninu, přidejte k ní nadrobno nakrájenou mrkev, houby, zelený hrášek a pod přikrývkou poduste naměkko. Dušenou zeleninu a v polévce uvařené a vykostěné maso rozemele. Přidejte majoránku, mátu peprnou, rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku, pokrájené listy celeru, kmín, červenou papriku, sůl a dobře zamíchejte. S touto masou naplňte břišní dutinu (když z náplně zůstane, tak krk), zabalte do hliníkové fólie a pečte v horké troubě 90-120 min. Po odstranění fólie pečte ještě dále do hnědočervená. Když byla husa krmená, nařízněte kůži do čtverečků, aby se lépe upekla.

Podobné recepty:

Plněná labužnická husa, Plněná husa, Pečená husa, Husa jako z Grob, Grobská domácí pečená husa