Dvojí maso s kořeněnou broskví

Potřebujeme:

250 g sušených broskví, 60 g jemného hnědého cukru, 2 svitky skořice, 8 kuliček černého pepře, 2 hřebíčky, 1 dlouhý proužek tence seříznuté citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 450 g vepřových žebírek očištěných od tuku a nasekaných na kostky, 450 g plátků z hovězího plece očištěných od tuku a nakrájených na kostky, 30 g hladké mouky, 400 ml silného světlého piva, 2 středně velké oloupané cibule, 6 středně velkých oškrábaných mrkví nakrájených na větší kousky, 1 bobkový list, 2 oloupané a utřené stroužky česneku, 1/8 lžičky mletého nového koření, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 100 g uzených vepřových párků nakrájených na široká kolečka

Jak na to:

Broskve vložíme do velkého kastrolu a zalijeme je vodou tak, aby byly 2,5 cm pod hladinou. Přidáme cukr, skořici, kuličky pepře, hřebíček, citronovou kůru a šťávu. Uvedeme do varu, pak snížime teplotu a mírným varem vaříme 20 minut, až broskve změknou. Pak je přelijeme do mísy, zakryjeme a odložíme stranou.
Kastrol vypláchneme a utřeme. V kastrolu rozpálíme olej a 6-8 minut na něm opékáme kostky vepřového a hovězího, až mírně zhnědnou. Přidáme mouku a necháme minutu osmahnout. Přilijeme světlé pivo a za stálého míchání směs dusíme, až zhoustne. Přidáme cibuli, mrkev, bobkový list, česnek, nové koření, sůl a trochu pepře. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 2 hodiny.
Broskve slijeme a přidáme do kastrolu. Nakonec přidáme kolečka vepřových párků, necháme 15 minut prohřát, vyjmeme bobkový list a hotové jídlo podáváme s lehkým žitným chlebem.

Podobné recepty:

Masový salát na broskvích, Vařený losos s kořeněnou omáčkou, Kuřecí prsa s jablky, Kuřecí stehýnka s broskví, Broskvová pochoutka