Vařený losos s kořeněnou omáčkou

22.1.2009
Potřebujeme:

1 kg střední části lososa, rybí nebo zeleninový vývar mírně okyselený octem, 1/8 litru bílého vína, kořeněná omáčka (4 žloutky, 150 gramů másla, 1/2 citrónu, lžíce octa, 1/10 litru vody, sůl, bílý mletý pepř, nasekaná zelená petrželka, najemno nastrouhaná kyselá okurka, pár kapek worchesterské omáčky, 2 lžíce bílého vína)

Jak na to:

Vývar do nějž jsme přilili bílé víno uvedeme do varu, vložíme nakrájeného a osoleného lososa a mírným varem vaříme asi 12 minut. Uvařeného lososa na talíři ozdobíme hlávkovým salátem nebo plátky čerstvé okurky a podáváme s kořeněnou omáčkou.

Podobné recepty:

Losos se smetanovou omáčkou, Losos s rajčatovou omáčkou, Vařený chřest s holandskou omáčkou, Grilovaný norský losos, Losos s křenovou omáčkou