Italská bramborová omeleta

Potřebujeme:

1 středně velká oloupaná a nasekaná cibule, 1 odjádřená a nasekaná malá červená paprika, 2 lžíce olivového oleje, 300 g oškrábaných a nastrouhaných brambor, 150 g očištěných a nastrouhaných cuket, 50 g mražených zrn kukuřice, 6 vajec, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 100 g strouhaného čedaru, kolečka okurky a snítky čerstvé petrželky na ozdobení

Jak na to:

Ve vhodné zapékací formě o průměru 25 cm smícháme cibuli a červenou papriku, zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni 4 minuty, až cibule zesklovatí - po 2 minutách zeleninu přícháme. Přidáme brambory, cukety a kukuřici, zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni 8 minut, až změknou - po 4 minutách promícháme.
Vejce lehce rozšleháme se solí, trochou pepře a polovinou čedaru. Touto směsí zeleninu zalijeme a dobře promícháme. V nezakryté formě pečeme při středním stupni 6 minut. Pak posypeme pvrch zbytkem čedaru a nechám 2 minuty odstát.
Ozdobíme okurkou a petrželkou a podáváme s teplou cibattou nebo jiným italským chlebem a míchaným zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Bramborová omeleta, Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Jablečná omeleta