Bramborový guláš

25.4.2008
Potřebujeme:

500 gramů brambor, 200 gramů párků nebo točeného salámu či klobásy, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, polohrubá mouka, 2 lžíce sladké mleté papriky, majoránka, kmín, mletý pepř, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje na pečení.

Jak na to:

Na oleji osmahneme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku (část mže být i pálivá), kmín, nadrobno nasekaný česnek, krátce osmahneme, zalijeme 1 až 1 a ? litrem vody, přisypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, osolíme a uvaříme skoro do měkka. Přidáme na kousky nakrájené párky nebo klobásky, dochutíme pepřem a špetkou majoránky, zaprášíme moukou a ještě chvíli guláš povaříme.

Podobné recepty:

Zelný guláš, Smetanovo-bramborový guláš, Bramborový guláš s hlívou, Chřestový guláš, Bramborový guláš