Terijaki z kuřete

Potřebujeme:

500 g kuřecích prsou, 4 lžíce oleje, 1 zelená paprika, sůl, pepř. Marináda: 2 lžíce cukru, 2 lžíce rýľového nebo bílého vína, 5 lžic sójové omáčky.

Jak na to:

Vykostěné kuřecí maso ponecháme v co největších kouscích. Vidličkou projedeme několikrát masem místo naklepání. Maso spaříme na 20 vteřin ve vroucí vodě. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vložíme do něj kuře a necháme ho osmahnout po obou stranách dohněda. Slijeme olej a přilijeme marinádu a v ní necháme kuře vařit asi sedm až osm minut. Odstraníme pokličku a čtyři až pět minut pánví pohybujeme, aby se maso nepřichytilo ke dnu. Marináda se téměř vypaří. Na jedné lžíci oleje narychlo opečeme kroužky papriky. Maso kuřete nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme paprikou. Osolíme, opepříme a podáváme horké.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Salát z kuřete, Plněná kůže z kuřete, Grilované česnekové kuře, Plněná kůže z kuřete, Kuře se smetanou a kysaným zelím